Uw energiepartner adviseert én implementeert

 

Als betrouwbare partner gaan wij graag een langetermijnrelatie aan met uw bedrijf of organisatie. Liever continuïteit in advisering en support dan een eenmalig advies. PowerQ kiest voor kwaliteit in dienstverlening, met een optimaal resultaat voor al onze relaties.

Vanuit onze specialistische kennis zijn wij in staat om voor elke energiesituatie de juiste oplossing te vinden. PowerQ kunt u beschouwen als uw ervaren vraagbaak. We zijn al vele jaren actief in de continu veranderende energiebranche. En daarvan profiteert u mee.


Energieadvies op maat

Als u met ons een relatie aangaat, kunt u rekenen op maatwerk in advisering. Wij bieden diverse soorten adviezen. Bestuurders kunnen bij PowerQ terecht voor workshops over energiebeleid. Verder stellen we maandelijkse rapportages op. Ook maken we voor onze partners energiebesparingsplannen.
Elders op deze website vindt u meer informatie over de verschillende adviesvormen.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander wat er speelt in de energiewereld. Ook houden we trends en ontwikkelingen op dit vlak nauwlettend in de gaten. Dat geldt zowel voor energietransitie en energiebesparing als voor wetgeving op energiegebied. Wat betreft energiewetgeving beschikken wij over actuele informatie.

Doelgroepen PowerQ

De informatie die wij verzamelen uit een groot aantal bronnen, vertalen we naar een professioneel energieadvies. PowerQ’s adviezen zijn bestemd voor relaties die jaarlijks tussen 500.000 en 10 miljoen euro kwijt zijn aan hun energierekening.

De zorgsector, de leisure-markt, de industrie en andere branches, maar ook bijvoorbeeld overheden vormen de doelgroepen waarmee wij in gesprek gaan over energie-gerelateerde trajecten. Wij overleggen bijvoorbeeld met de facilitaire manager, de financieel directeur of de directeur die over de vastgoedportefeuille gaat. Soms is de Raad van Beheer de gesprekspartner voor PowerQ.


 

Energietransitie

Het is een algemeen bekend feit: de aarde warmt langzaam, maar zeker op. Dat proces dienen we tegen te gaan. Tijdens de klimaattop in Parijs maakte een groot aantal landen daarover afspraken.

Lees meer

Energiebesparing

Energiebesparing is – begrijpelijk – een ‘hot item’. Er zijn veel manieren om bewuster met het energiegebruik om te gaan binnen een organisatie. Een helder energiebeleid is daarvoor nodig.

Lees meer

Energiewetgeving

Bedrijven en organisaties moeten voldoen aan een toenemend aantal regels die invloed hebben op hun energiehuishouding. Dat wordt van boven af aan alle betrokken partijen vanuit Brussel opgelegd.

Lees meer

Trias Energetica

Als we praten over het besparen van energie, vormt de Trias Energetica de leidraad. Op deze uit drie stappen bestaande strategie is het mogelijk om een energiezuinig ontwerp te baseren. Er zijn al heel wat duurzame gebouwen mee gerealiseerd.

PowerQ kan aangeven wat de stand van zaken is op het gebied van energiewetgeving. Voor onze klanten zetten we op een rij aan welke eisen zij moeten voldoen en welke maatregelen eventueel nodig zijn.

Energietransitie is een ander onderwerp waarover wij u kunnen adviseren. Wij begeleiden de overstap van kolen, gas en olie naar duurzame energie.

Energieafdeling op afstand

Als het over kennis inzake energietransitie, energie-efficiency en energiewetgeving gaat, is PowerQ uw ideale partner. Wij zien daarbij onze rol als uw eigen energieafdeling, zij het op afstand. Maar wij beperken ons niet tot het geven van adviezen. Wat ons onderscheidt van andere partijen, is dat wij ook zorgen voor het implementeren van zulke adviezen binnen uw organisatie of bedrijf.

Door deze combinatie van adviseren én implementeren weet u zich verzekerd van een optimaal resultaat op energiegebied.