300
zonnepanelen

37.000
kg minder CO2 per jaar

300
zonnepanelen

37.000
kg minder CO2 per jaar

Bij de Boer Groep zit het woord “hernieuwbaar’’ in het bloed. De Boer Groep zamelt namelijk gebruikt textiel in, sorteert het en maakt het gereed voor een tweede leven. Het textiel wordt ingezameld door middel van kledingcontainers maar ook via huis-aan-huis inzamelingen. Momenteel zijn er zeven sorteerbedrijven actief binnen de Boer Groep die gevestigd zijn in Nederland, België en Duitsland. PowerQ ging langs bij de locatie Dordrecht om Reinier Casteleijn (controller) en Folkert Vreeken (CFO) te vragen naar hun ervaringen met PowerQ.

Waar waren jullie naar op zoek?

Folkert: “We hebben grote fabriekshallen waar meerdere machines staan die veel elektriciteit verbruiken. Wij zijn van de financiële kant dus als het over besparing gaat beginnen wij al te lachen. Omdat milieu altijd al belangrijk voor ons is geweest gingen we op zoek naar een duurzame investering die op den duur ook besparingen oplevert.” Reinier: ”Daarnaast is een groene uitstraling voor ons belangrijk omdat we aanbestedingen moeten doen bij gemeentes om ons tweedehands textiel in te kopen. Naast onze eigen idealen kan een groene uitstraling dus ook een pluspunt zijn wanneer we dit bij de gemeentes aan kunnen geven.”

“Naast onze eigen idealen kan een groene uitstraling ook een pluspunt zijn wanneer we dit bij gemeentes aan kunnen geven”
Reinier Casteleijn, controller

Reinier: “We zijn op zoek gegaan naar een zonnepanelenexpert en zijn zo bij PowerQ terechtgekomen.” PowerQ stelde voor om een zonnepanelenonderzoek uit te voeren waarbij de haalbaarheid van het project in kaart wordt gebracht, evenals de financiële aspecten en de subsidieaanvraag. Folkert: “De subsidieaanvraag was deels op basis van no cure, no pay dus hebben we besloten te kijken waar het schip strandt. Het is goed gelukt en vervolgens hebben we het hele zonnepanelenproject ingezet. In 2016 zijn er 300 zonnepanelen op onze locatie in Dordrecht geplaatst.”

Folkert Vreeken

“Vanwege de service die PowerQ om het pakket heen biedt en het persoonlijke contact hebben wij de keuze gemaakt over te stappen”

Folkert Vreeken - CFO Boer Groep

Hoe bevalt de samenwerking?

Folkert: “Het zonnepanelenproject is naar alle tevredenheid uitgevoerd. Dat heeft er ook voor gezorgd dat wij onze andere energiezaken bij PowerQ wilden beleggen. We zitten nu sinds januari dit jaar bij het inkoopcollectief van PowerQ. Voor onze energie-inkoop zaten we voor PowerQ bij een andere partij. Vanwege de service die PowerQ om het pakket heen biedt en het persoonlijke contact hebben wij de keuze gemaakt over te stappen. Ook was het goedkoper. De adviseurs van PowerQ zijn toegankelijk en betrokken. Contact leggen is heel makkelijk en alle zaken met betrekking tot het overstappen werden zo opgelost. De ontzorging en de service zijn daarom echt een reden dat we voor PowerQ gekozen hebben.”

Resultaten

De Boer Groep is volledig door PowerQ ontzorgd op het gebied van energie-inkoop. Daarnaast is de Boer Groep een stuk groener geworden; de zonnepanelen hebben een capaciteit van 78.000 Watt piek aan zonnestroom. Deze capaciteit neemt ruim een derde van het totale elektriciteitsverbruik van de locatie Dordrecht in beslag. Per jaar wordt hierdoor ook nog eens ruim 37 ton CO2-uitstoot vermeden. Dit staat gelijk aan 8 retourvluchten naar Australië! Door middel van de zonnepanelen heeft Boer Groep Holland een grote stap in de vergroening van de locatie in Dordrecht gemaakt. En dat past goed in het duurzaamheidsbeleid van de Boer Groep.

Kom in contact met de Energy Resultant:

Joost de Jong

“Met de grootte van haar fabriekshal, het daarbij horende energiegebruik en de wensen op het gebied van duurzaamheid is De Boer Groep bij PowerQ aan het juiste adres!”

Joost de Jong - Accountmanager PowerQ
Neem contact op!