1648
zonnepanelen

< 7 jaar
terugverdientijd

> 114
huishoudens jaarlijks verbruik

147
retourtjes New York vermeden CO2

1648
zonnepanelen

< 7 jaar
terugverdientijd

> 114
huishoudens jaarlijks verbruik

147
retourtjes New York vermeden CO2

Het is helder als glas: Erdotex, al een kleine 30 jaar actief in textielrecycling, groeit wegens succes uit haar Rotterdamse jas aan de Waalhaven. Daarom renoveert de firma twee hallen in Ridderkerk, die het voorziet van de modernste productie- en kantoorfaciliteiten. De keuze voor schone elektriciteit sluit daar naadloos op aan.

“We verwerken momenteel negentig ton textiel per dag, kleding die opnieuw draagbaar is en versleten stukken waarvan de materialen gerecycled worden”, vertelt Canan Ozturk, financieel directeur Erdotex. “Samen met ons zusterbedrijf in Antwerpen exporteren we naar dertig landen.

Canan Ozturk

“Dit gaat ons tonnen op de energierekening schelen.”

Canan Ozturk - financieel directeur Erdotex

Sociale verantwoordelijkheid

Erdotex maakte in de dertig jaar van haar bestaan een enorme groei door. Maar wie denkt dat sociale verantwoordelijkheid wijkt voor winstcijfers en big business, vergist zich sterk. In de nieuwe hallen op bedrijventerrein Donkersloot worden de productiemedewerkers verwelkomt door frisse kleuren en artistieke schilderingen. De machines zijn paars gespoten en achter de omvormers, die de elektriciteit van de zonnepanelen geschikt maken voor gebruik, hangen zonnige foamboards die de bezoeker trots wijzen op de bron van energie. Ozturk: “Sorteren is zwaar en eentonig werk. We doen er daarom alles aan om het de medewerkers zo prettig mogelijk te maken.”

Ondernemersperspectief

Duurzaam ondernemerschap, duurzame zorg voor het personeel en duurzame omgang met het milieu – het past allemaal in dezelfde filosofie. “We willen meedoen met de energietransitie. Daarom lieten we zoveel mogelijk panelen plaatsen: 1580 op één hal en nog 68 op de andere. Ik vind het voltooide project heel mooi om te zien. Het dak was leeg en op een dag lag het vol. Het geeft me het gevoel dat ik iets goeds heb gedaan. Maar,” voegt Ozturk toe, “onze keuze is zowel ideëel als slim vanuit ondernemersperspectief. Dit gaat ons tonnen op de energierekening schelen.”

Persoonlijke klik

Ozturk kwam bij PowerQ terecht op advies van een relatie uit de branche, een tevreden klant van PowerQ. Zonne-energiespecialist Richard Rademaker kijkt met enthousiasme terug op “zijn” project. “Het was een heerlijke klus. Meer dan zestienhonderd panelen, dat is een flink aantal op één bedrijfslocatie, daar ben ik trots op. Het teamwork met de klant was erg prettig. Het technisch personeel van Erdotex, dat de renovatie van het pand uitvoert, denkt goed mee en als we de koppen even bij elkaar moeten steken, dan doen we dat gelijk.” Zo voelt Ozturk dat ook. “Jullie zijn heel transparant en duidelijk. We hebben een goede persoonlijke klik met elkaar. Dat was bij de verkennende gesprekken al de doorslaggevende factor.”

Kom in contact met de Energy Resultant:

Mark Scheurwater

Het was een heerlijke klus. Meer dan zestienhonderd panelen, dat is een flink aantal op één locatie, daar ben ik trots op.

Mark Scheurwater - Key account manager bij PowerQ
Neem contact op!