Budgetzekerheid met PowerQ’s unieke inkoopstrategie

Energie-inkoop

Inkoop van energie is een specialisme. De Energy Resultants van PowerQ beheersen het tot in hun vingertoppen. In de energie- en tradingmarkt zijn wij inmiddels meer dan 15 jaar actief en hebben een hoge mate van klantloyaliteit verworven. We volgen de dagelijkse prijsontwikkelingen op de voet en leggen jouw gas- en elektriciteitsprijzen op de gunstigste momenten vast, dit op basis van de met jou vastgelegde inkoopstrategie. PowerQ realiseert lange termijn voorspelbaarheid, buitengewoon voordelige tarieven en budgetzekerheid.

Voordelen Inkoop via PowerQ

  • Budgetzekerheid
  • Scherpe tariefstelling
  • Maatwerk: Collectiviteitsvoordeel met een individuele klikstrategie
  • Vast en vertrouwd aanspreekpunt
  • Energiemanagement met PowerQ Sense

Als je energie niet van tevoren inkoopt, volgt de grillige marktprijs. Maar als jij jouw elektriciteit en gas in één keer inkoopt voor de duur van het energiecontract, dan speculeer je op de toekomst. Met PowerQ’s unieke klikstrategie verdeel je de inkoopmomenten en spreidt je het risico. Gemiddeld realiseren wij een voordeel van 14% ten opzichte van de benchmark. Klik hieronder en ontvang onze Whitepaper voor de langetermijnstrategie van onze experts.

Whitepaper van onze Expert

‘Wij nemen alleen échte deskundigen aan. Specialisten met een oplossing van A tot Z.’

Stefan NipiusPowerQ

De klant vertelt

Boer Groep

“Ontzorging en service is waarom we voor PowerQ kiezen”

CuraMare

“Jullie snappen wat ik wil”

Dolfinarium

“PowerQ beperkt het risico van prijsschommelingen”

Bekijk alle cases

PowerQ’s unieke inkoopstrategie

Klikken betekent dat het contractvolume per leveringsjaar in stappen (meestal per kwartaal) wordt vastgelegd. Afhankelijk van het risicoprofiel van de organisatie worden van tevoren afspraken gemaakt waar de klikmomenten op gebaseerd zijn. Zo kan er worden afgesproken dat er niet wordt ingekocht in een dalende markt. Op deze manier worden prijzen geoptimaliseerd en wordt er gemiddeld genomen minder betaald dan de gemiddelde marktprijs. Daarnaast kan er een boven- en ondergrens worden bepaald om de verschuivingen (volatiliteit) zo klein mogelijk te houden. Bij het raken van de ‘Floor’ (een ondergrens) kan er in een keer op grote schaal tegen een zeer scherpe prijs worden ingekocht (zie video hieronder).

Plan een demo

Budgetzekerheid

De onderstaande grafiek toont de marktprijsontwikkeling (grijs) en de ontwikkeling van de door PowerQ gerealiseerde leveringstarieven (groen). Het is zichtbaar dat de markt veel sterker fluctueert dan de gerealiseerde leveringstarieven, en dat de gespreide inkoopstrategie een dempende werking heeft. Dit geeft budgetstabiliteit en zekerheid. Het effect van een daling of stijging op de energiemarkt wordt tevens vertraagt door de strategie. Uitschieters op de groothandelsmarkt worden gedempt en vertraagd, waardoor plotse onvoorziene wijzigingen(stijgingen) in het energiebudget van het ene op het andere jaar worden voorkomen.

Deelnemers van het PowerQ energie inkoopcollectief genoten in 2019 van scherpe tarieven: er werd 34% minder betaald voor elektriciteit en voor gas was men 30% goedkoper uit ten opzichte van de marktprijs.

  • 21% besparing op energie
  • 99% klantloyaliteit
  • 8,8 is het cijfer dat onze klanten ons geven
Ja, ik wil ook besparen

Onze aanpak

Collectief of Individueel

Organisaties die deelnemen aan het collectief, profiteren door schaalgrootte van de inkoopvoordelen. PowerQ kan ook een individuele strategie voor u opzetten. Daarbij maken we eerst een scan van de huidige situatie op energie-inkoopgebied. We bepalen de parameters samen.

Lees verder

Het Energiezorgpakket

Het PowerQ Energiezorgpakket staat garant voor scherpte, grip en resultaat. Uw pakket omvat services, advisering en de energiebeheertool PowerQ Sense. Bij ons heeft u uw vaste en vertrouwde aanspreekpunt. Deze houdt het oog op de bal, terwijl ú het roer in handen heeft.

Lees verder

Groene Energie

De klimaatdoelstellingen staan hoog op de maatschappelijke agenda. Daarom regelt PowerQ inkoop van groencertificaten, al dan niet specifiek voor schone energie uit eigen land. Ook kunnen we certificaten voor de compensatie van de CO2-footprint inkopen.

Lees verder