Strategie is termijnafhankelijk

Een weloverwogen strategie om energie in te kopen, is van groot belang en kan uiteindelijk lonend zijn. Energie kan op de korte termijn worden ingekocht, maar ook voor over langere tijd. Het bundelen van inkoopkracht is een prima strategie om scherpe prijzen te bedingen.

Daarnaast is het van belang om te realiseren voor welk type bedrijf de inkoopstrategie wordt bepaald. In hoeverre werkt u met vastgestelde budgetten? Is budgetzekerheid het uitgangspunt voor de te volgen strategie? Of wordt de verkoopprijs van uw producten voor een groot deel bepaald door de prijs die u betaalt voor energie?

Wij adviseren u graag over een optimale inkoopstrategie, gebaseerd op de kenmerken van úw bedrijf.

Tot 4 jaar vooruitkijken

Inkopen voor de langere termijn betekent meestal 3 tot 4 jaar vooruitkijken. Het biedt zekerheid voor het langetermijn-energiebudget van een organisatie. Men weet nu al waar men straks aan toe is.

PowerQ kiest vaak voor zo’n strategie bij de inkoop van gas en elektriciteit als uw organisatie budget-gedreven opereert. Hierdoor heeft u meerdere jaren vooruit al inzicht in de te verwachten energiekosten. Wanneer u juist dicht op de markt wilt inkopen, kunnen we hierop de strategie aanpassen.

Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van het scala aan oplossingen op het gebied van energie-inkoop. Het belangrijkste is dat we de inkoopstrategie toespitsen op uw specifieke bedrijfsvoering.

 

Marktconform

Om de meest gunstige prijzen voor energie te kunnen vastleggen, is goede kennis over die sterk fluctuerende markt onontbeerlijk.

Lees meer

Budgetzekerheid

Het werken vanuit een inkoopstrategie die het beste bij de klanten past, betekent dat PowerQ hen budgetzekerheid kan bieden.

Lees meer