Bewust kiezen voor groencertificaat

Elektriciteit die via het Nederlandse netwerk wordt afgenomen, is altijd afkomstig van een mix van energiebronnen. Van centrales op steenkool of gas, van een kerncentrale, of van een natuurlijke bron, met energie uit zonlicht of wind. Groene stroom is goed voor een bepaald percentage van die energiemix. Dit aandeel groeit gestaag. Met groencertificaten kunt u administratief aantonen dat uw bedrijf of organisatie bewust kiest voor het gebruik van duurzame energie.

Groencertificaten koopt men in bij leveranciers van groene energie. Het certificatensysteem is door de overheid ontwikkeld. Een energieproducent die voldoet aan de eisen die gelden voor het opwekken van duurzame energie, krijgt daarvoor groencertificaten. Deze noemt men ook wel GVO’s (Garanties van Oorsprong).


Controle op groene producenten

Onafhankelijke instanties controleren of de gebruikte productiemiddelen aan alle eisen voldoen. Ook gaan ze na hoeveel milieuvriendelijke opgewekte elektriciteit een producent aan het openbare net toevoegt. Alle soorten groene energie komen in aanmerking.
Groencertificaten moeten worden ingeboekt in een administratief systeem.

Vergroeningsbudget

PowerQ kan de inkoop van groencertificaten voor relaties regelen. Ook kunnen we certificaten voor de compensatie van de CO2-footprint inkopen.
Eerst stellen we, in overleg met de partner, een zogeheten vergroeningsbudget op. Daarin staat welk percentage elektriciteit afkomstig moet zijn van bijvoorbeeld windenergie, welk percentage van een andere groene bron en welk deel van minder of niet-duurzame energiebronnen.
Daarna zetten we een tender uit onder leveranciers. Wij kijken waar we de gewenste soort(en) energie het goedkoopste kunnen inkopen. PowerQ biedt deze service leveranciersonafhankelijk.

Ook groene energie?

Als u meer wilt weten over groene energie of nu al concrete interesse heeft in groencertificaten, dan kunnen onze energiespecialisten u verder helpen. Neem contact op met ons.

Strategisch

Goed nadenken over de strategie om energie in te kopen, is van groot belang en kan uiteindelijk lonend en kosten besparend zijn.

Lees meer

Dienstverleningspakket

Wij leveren aan onze klanten een breed dienstverleningspakket. Al naar gelang de vraag vanuit de markt komen er regelmatig aanvullende diensten bij.

Lees meer