Advies


Veel organisaties hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. Vanuit deze wens kan de vraag ontstaan wat de mogelijkheden zijn omtrent zonne-energie: wat kost het en wat levert het op? Dat onderzoekt PowerQ in de eerste fase van het zonne-energietraject. Dit kan voor zowel zonnepanelen als zonneboilersystemen. Op basis hiervan adviseren wij de optie die het meeste rendement oplevert in verhouding met de investering. Vervolgens beslist u of dit advies aan uw wens voldoet.
Zonne-energiescan

PowerQ start met een scan waarin wordt gekeken naar de benodigde investering, potentiële energieopbrengst, TCO en de subsidiemogelijkheden. Dit wordt teruggekoppeld in de vorm van een rapport waarin de resultaten van de business case zijn onderbouwd. Dit onderzoek kan in de meeste gevallen op afstand worden uitgevoerd met luchtfoto’s, wat de scan kostenefficiënt maakt.
 


Technisch onderzoek

Naar aanleiding van de scan besluit u of u verder wilt in het traject. Als dit het geval is dan wordt er middels technisch onderzoek bekeken of de dakconstructie de ballast van de panelen of collectoren kan dragen. Hierbij zijn de gewichtsverdeling, staat van het dak en de bouwtekeningen van essentieel belang.

Programma van Eisen

Wanneer is vastgesteld dat zonne-energie potentie heeft en mogelijk is, wordt het Programma van Eisen opgesteld. Hierin staan de randvoorwaarden, eisen en wensen van de klant die hij aan het project stelt. Dit programma functioneert als toetssteen om de kwaliteit en kosten van het project te waarborgen.Financieringsmogelijkheden


Eigen middelen
Financiering via de bank
Leasen
Crowdfunding
Postcoderoos (alleen zonnepanelen)

Eigen middelen

Organisaties kunnen zonne-energie zelf financieren als er een investeringsbudget beschikbaar is. De grootste voordelen zijn dat er geen rente betaald hoeft te worden en dat de organisatie eigenaar is van de systemen.
Whitepaper downloaden


Aanhef

Branche *

Whitepaper


Referenties

Meer weten over zonne-energie

Neem contact op met Harm Speksnijder, onze specialist in zonnepanelen


Brochure

Alles wat je moet weten over zonne-energie in één overzichtelijke brochure.

Downloaden

BrochureLaatste nieuws zonne-energie