Samen energiebesparing realiseren

Het bedenken van maatregelen om energie te besparen is één ding. Maar hoe valt dat in de praktijk in te passen in de bedrijfsvoering zodat het ook tot resultaat leidt? PowerQ gebruikt daarvoor de term ‘besparingsrealisatie’. Wij maken voor relaties een programma waarin beleidszaken op energiegebied zijn verwerkt. Dat heeft betrekking op de hele organisatie, van laag tot hoog, bij zorginstellingen en bedrijven.


Intern communicatieplan

Daarmee hebben we een instrument om onze partner te helpen afgesproken besparingen te realiseren. In zo’n programma staan bijvoorbeeld de gestelde eisen en de oplossingsrichtingen. Het omvat tevens een communicatieplan dat een interne gedragsverandering moet bewerkstelligen. Iedereen moet zijn of haar steentje bijdragen voor het ultieme doel: energiebesparing.

Onze rol is vooral begeleiding van dit proces. Verder helpen wij mee om zaken te implementeren. Daarin heeft PowerQ jarenlange ervaring die wij graag ten dienste van onze relaties stellen.

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen verschijnen steeds vaker in het straatbeeld. Dat geldt zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt, ook voor grootverbruiklocaties.

Lees meer

WKK installaties

Warmte-krachtkoppeling is een van de manieren om fors op de energierekening te besparen. Met een WKK-installatie is een besparing tot 25% of meer mogelijk.

Lees meer