Prettiger werken onder LED-licht

LED-verlichting is hét alternatief om te besparen op energiekosten. TL-lampen en andere typen traditionele verlichting betekenen een forse onkostenpost voor bedrijven en zorginstellingen. En LED-lampen bieden nog meer voordelen: ze zijn energiezuinig en gaan heel lang mee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid kan het aantrekkelijk zijn om over te schakelen. PowerQ neemt daarin graag voor u het voortouw.

Efficiënt verlichten

Voor LED-lampen geldt dat dit de meeste efficiënte manier is van verlichten van ruimtes. Zo kan bijvoorbeeld in de zorg heel makkelijk de verlichting op bepaalde tijdstippen van de dag op het juiste niveau worden gebracht. Een uitgekiende lichtregeling is beter voor de mensen die onder deze lampen hun werk moeten doen. Datzelfde geldt voor een dynamische kantooromgeving waar een goed afgesteld lichtniveau van even groot belang is. Kortom, voor uiteenlopende situaties op en rond de werkvloer zijn LED-lampen dé oplossing.

Standaard of persoonlijke smaak

Tegenwoordig zijn deze lampen in talloze uitvoeringen – en lichtkleuren – verkrijgbaar. Goedkoper als het om een standaarddesign gaat, en duurder als persoonlijke smaak voor een armatuur een rol speelt. PowerQ kan aan beide vragen voldoen. Wij helpen u bij het maken van de juiste afweging.

U kunt ons inschakelen als u vervanging van ‘gewone’ lampen door LED-lampen overweegt. Of als er een compleet verlichtingsplan moet worden opgesteld. Wij werken samen met enkele betrouwbare partners die gespecialiseerd zijn in LED-verlichting. Dat biedt tevens voordelen qua inkoop.

 

Compleet plaatje

Onze verlichtingsexperts rekenen precies uit welke investering hiermee gemoeid is. En wat minstens zo belangrijk is: welke besparingen kunt u hiermee realiseren? Zij kunnen voor u het complete plaatje schetsen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met PowerQ’s specialisten.

 

Monitoring

Energiebesparingen proberen te realiseren zonder te weten wat men doet, is absoluut zinloos. Alleen met de juiste monitoring van data valt inzichtelijk te maken waar het goed gaat en waar meer energiebesparing kan plaats vinden.

Lees meer

Besparingsrealisatie

Het bedenken van maatregelen om energie te besparen is één ding. Maar hoe valt dat in de praktijk in te passen in de bedrijfsvoering zodat het ook tot resultaat leidt? PowerQ gebruikt daarvoor de term ‘besparingsrealisatie’.

Lees meer