Relaties over PowerQ

Een toenemend aantal relaties schakelt PowerQ in voor advisering, energie-inkoop en/of andere diensten. Ons takenpakket kan van opdrachtgever tot opdrachtgever verschillen, maar energiezaken – onze expertise – vormen de rode draad.

Enkele partners geven aan waarom ze voor PowerQ hebben gekozen. Klik ook op onderstaande knoppen om ook een beeld te krijgen van de locaties van onze klanten.

Zorgbalans

Lees wat PowerQ voor Zorgbalans
betekent in de klantcase.

Lees de klantcase

Lees meer
“Dit gaat ons tonnen op de energierekening schelen.”
Canan Ozturk, financieel directeur Erdotex
Lees meer
PowerQ koopt de energie voor Decathlon strategisch in en is dé vraagbaak voor energievraagstukken.
Lees meer
“Duurzaamheid wordt een vast component van ons vastgoedbeleid. We willen onze verantwoordelijkheid pakken en de locatie Vreedonk bewijst dat een goede businesscase mogelijk is.”
Jurjen Sponselee, Bestuurder van Het Spectrum
Lees meer
"Ik zocht meer ondersteuning in het proces en extra’s op het gebied van serviceverlening. PowerQ biedt dit door ook andere energiegerelateerde zaken op te pakken waar wij als instelling mee zitten."
Aad Grootenboer, inkoop bij Curamare
Lees meer
“Onze eigen energievoorziening willen wij ook zo duurzaam mogelijk realiseren. We maken gebruik van een warmtepomp en hebben laadpalen staan. Met de installatie van de zonnepanelen zijn wij volledig energieneutraal. Maar de besparing op energiekosten is voor ons niet de belangrijkste overweging. Wij vinden het belangrijk om onze CO2-footprint te minimaliseren.”
Rutger Vasters, Operationeel directeur ClimaRad
Lees meer
"We zitten nu sinds januari dit jaar bij het inkoopcollectief van PowerQ. Voor onze energie-inkoop zaten we voor PowerQ bij een andere partij. Vanwege de service die PowerQ om het pakket heen biedt en het persoonlijke contact hebben wij de keuze gemaakt over te stappen. Ook was het goedkoper. De adviseurs van PowerQ zijn toegankelijk en betrokken. Contact leggen is heel makkelijk en alle zaken met betrekking tot het overstappen werden zo opgelost. De ontzorging en de service zijn daarom echt een reden dat we voor PowerQ gekozen hebben."
Folkert Vreeken, CFO Boer Groep
Lees meer
"Sinds 2011 verzorgt PowerQ naar volle tevredenheid de energie-inkoop voor het Dolfinarium, waarbij goede resultaten zijn behaald over de jaren. Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening en de budgetzekerheid die hier bij door PowerQ geboden wordt. Naast de energie-inkoop heeft PowerQ ons meer dan voortreffelijk ondersteund bij het vervangen en optimaal laten functioneren van de WKK- en de WKO-installatie."
Ferry Kouer, General manager Dolfinarium
Lees meer
“De energiekennis en -kunde van PowerQ is wezenlijk voor professioneel energiemanagement bij ons. Het levert grote besparingen op die ten goede komen aan de zorg,”
aldus Peter Hofman, financieel directeur bij Stichting Lentis. PowerQ is door Lentis gevraagd om de strategische energie-inkoop te doen. Het heeft ertoe geleid dat de stichting elk jaar meer dan 20% op de energierekening kan besparen.
Lees meer
Rob Huijsmans is manager vastgoed bij Stichting Zorgbalans. “PowerQ ondersteunt ons bij het realiseren van onze energiedoelstellingen. Wij streven naar 20% CO2-reductie in 2020.” Zorgbalans wordt begeleid door PowerQ bij het invoeren van energiezorg voor alle twaalf locaties. Daarnaast exploiteert en beheert PowerQ twee WKK-installaties op een tweetal locaties van deze instelling.
Lees meer
“Energie inkopen, daar zijn experts voor nodig,”
weet Laura Vierveijzer, projectmedewerker Vastgoed bij De Zorgcirkel. “Wij leveren liever zorg. Daarom zijn we heel blij met PowerQ.” Aan De Zorgcirkel biedt PowerQ ondersteuning bij onder andere energiemonitoring en het onderzoek naar mogelijkheden om energie te besparen.
Lees meer
“Ik zocht meer ondersteuning in het proces en extra’s op het gebied van serviceverlening. PowerQ biedt dit door ook andere energie gerelateerde zaken op te pakken waar wij als instelling mee zitten.”
Aad Grootenboer, inkoop bij Spijkenisse Medisch Centrum
Lees meer
Manager Vastgoed bij GGZ Noord-Holland-Noord, André van der Werf, is duidelijk waarom deze zorginstelling bij PowerQ aanklopte. “Slim strategisch inkopen met PowerQ en ZEBS. Dat werkt gewoon aantoonbaar beter.” Bij GGZ NHN regelt PowerQ de strategische inkoop van energie. Zo kan de Noord-Hollandse instelling jaarlijks tot 20% besparen op de inkoopkosten. Daarnaast houdt PowerQ zich hier bezig met de implementatie van energiezorg.
Lees meer
Onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van decentrale energiewinning uit het afval van UMC Utrecht, in samenwerking met TU Delft en Agentschap NL. In opdracht van Agentschap NL ook geassisteerd met het opstellen van een energie-efficiency plan in het kader van de meerjarenafspraken.
Lees meer
In opdracht van Agentschap NL geassisteerd met het opstellen van een energie-efficiency plan in het kader van de meerjarenafspraken. Hierbij met name input geleverd bij het analyseren van de huidige energiestromen en het doorrekenen van het besparingspotentieel van maatregelen.
Lees meer
“PowerQ maakt energie besparen meetbaar,”
legt André Lijesen uit. “Ons energiebeleid heeft hierdoor een versnelling gekregen.” Lijesen is projectadviseur bij Stichting Florence. Als strategische energie-inkoper binnen het ZEBS Energie heeft PowerQ bij Florence een gemiddelde besparing van 15-20% weten te realiseren. Bij de invoer van energiezorg bij de stichting speelt PowerQ een ondersteunende rol, met de nadruk op besparen en duurzaam ondernemen.
Lees meer
PowerQ assisteert bij het opstellen van een energie-efficiency plan, waarvoor subsidie is verkregen bij de Provincie Groningen. PowerQ assisteert ook bij de toepassing van warmtekrachtkoppeling en koopt energie in.
Lees meer
PowerQ heeft de toepassing van wkk op locatie Hannie Dekhuijzen onderzocht en na de investeringsbeslissing opgetreden als projectmanager voor de implementatie.
Lees meer
Uitvoering van haalbaarheidsstudie naar toepassing van wkk. Na investeringsbeslissing opgetreden als project manager voor de implementatie van de wkk.
Vivium is een zorggroep in de regio Amsterdam en het Gooi.
Lees meer
Opstellen van een energie-efficiency plan. Daarnaast inkoop van energie.