Stap 3

Aansluiten op het net

Soms wek je meer energie op dan je daadwerkelijk verbruikt. Dat is een mooie kans om anderen lokaal te laten profiteren van deze duurzame energiebron. Dan is het dus belangrijk dat je die energie aan het net kan leveren.

Om te zorgen dat je op het net kan worden aangesloten, doen we eerst een controle op de netcapaciteit. Het legplan en jullie wensen zijn hierbij leidend. Is er géén netcapaciteit, dan onderzoeken we hoeveel panelen er dan nodig zijn om precies de energie op te wekken die nodig is voor jullie eigen gebruik. Is er wél een aansluiting, dan kijken we of het haalbaar is om panelen hierop aan te sluiten. Soms kan het zijn dat er een aanpassing of verzwaring nodig is. Allemaal vrij technische keuzes waar wij jullie in adviseren. Samen maken we de beste keuze voor jullie vestiging.

Klantcase

Wij vinden het belangrijk onze footprint te minimaliseren

ClimaRad, ontwikkelaar en producent van slimme, energiezuinige ventilatiesystemen, verduurzaamt niet alleen gebouwen van andere organisaties, maar ook de eigen locatie in Oldenzaal. Sinds mei 2019 leveren 220 zonnepanelen van PowerQ het volledige dagelijkse stroomverbruik van ClimaRad.

“Wij zijn met ons bedrijf altijd al bezig geweest met het klimaat en het welzijn van de mens.”
Rutger Vasters
operationeel directeur ClimaRad
Scope 12

Externe scope 12 certificering

220 zonnepanelen

Goed voor 55.000 kWh

19 huishoudens

Voorzien van elektriciteit

Meer weten over solar?

Laten we kennis maken

Mijn naam is Mathijs Koorengevel en ik ben energieadviseur bij PowerQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Mathijs

Bel Mathijs rechtstreeks

06 294 694 59

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.