Stap 6

Financiering

Zonnepanelen plaatsen vergt in eerste instantie een investering die je na een jaar of 6 tot 9 terugverdiend hebt. Die eerste investering in zonnepanelen financieren? Dat kan.

Zonnepanelen financieren met een lease-plan

Een lease-constructie kan interessant zijn als je zelf geen budget hebt of niet wil investeren in de plaatsing van zonnepanelen, maar wél het voordeel van zelfopgewekte energie wil. Een externe partij investeert dan in de panelen en verkoopt de energie vervolgens aan jou. Omdat je je dak beschikbaar stelt, krijg je hier een vergoeding voor.

Financieren van zonnepanelen via de bank

Banken hebben speciale leningen voor instanties die energie via zonnepanelen willen opwekken. Zo stimuleren ze verduurzaming in het bedrijfsleven. PowerQ heeft een overeenkomst met ABN Amro getroffen; zij kunnen heel gunstige voorwaarden verstrekken voor de financiering.

Klantcase

Wij vinden het belangrijk onze footprint te minimaliseren

ClimaRad, ontwikkelaar en producent van slimme, energiezuinige ventilatiesystemen, verduurzaamt niet alleen gebouwen van andere organisaties, maar ook de eigen locatie in Oldenzaal. Sinds mei 2019 leveren 220 zonnepanelen van PowerQ het volledige dagelijkse stroomverbruik van ClimaRad.

“Wij zijn met ons bedrijf altijd al bezig geweest met het klimaat en het welzijn van de mens.”
Rutger Vasters
operationeel directeur ClimaRad
Scope 12

Externe scope 12 certificering

220 zonnepanelen

Goed voor 55.000 kWh

19 huishoudens

Voorzien van elektriciteit

Meer hierover weten?

Laten we elkaar dan even persoonlijk spreken

Maak een afspraak met de adviseur en ontdek meer over financiering.

Maak een afspraak

Agenda van Mathijs

Bel Mathijs rechtstreeks

06 294 694 59

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.