Stap 5

Subsidies

Het aanvragen van ISDE-subsidies is vaak een ingewikkeld traject dat veel tijd vergt. Dat hele traject kunnen we van je overnemen. Zo weet je zeker dat de aanvraag volgens de juiste stappen verloopt en geen onnodige tijd verspild wordt. Heb je al een aanvraag lopen? Dan nemen we dat traject desgewenst van je over.

Dit is wat we voor je doen:
We vragen een transportindicatie aan bij de netbeheerder
We verzamelen de benodigde gegevens voor aanvraag
We vragen subsidie aan bij de RVO met ketenmachtiging
De subsidie is toegekend. Wat nu?

Ook nadat de subsidie is toegekend zijn er nog aardig wat stappen te zetten waar flink wat partijen bij betrokken zijn – denk aan het RVO, CertiQ, de netbeheerder en het meetbedrijf. Dit traject mag je volledig in onze handen laten.

Alle administratieve zaken voor de netbeheerder, subsidies, het meetbedrijf – we nemen dat van je over en onderhouden het contact met alle betrokken partijen. Je hebt hier dus geen enkel omkijken naar, maar we houden je uiteraard tijdens het hele proces betrokken.

Klantcase

Wij vinden het belangrijk om onze footprint te minimaliseren

ClimaRad kwam in eerste instantie nog niet in aanmerking voor de Subsidie Duurzame Energie (SDE). Daarom werkte PowerQ op basis van het totale financiële plaatje twee businesscases uit: de investering op de bestaande situatie zonder SDE gebaseerd en de investering na verzwaring van de aansluiting mét de subsidie. Het laatste bleek het meest rendabele. Daarmee kreeg ClimaRad alsnog subsidies voor solar.

“Wij zijn met ons bedrijf altijd al bezig geweest met het klimaat en het welzijn van de mens.”
Rutger Vasters
Operationeel directeur ClimaRad
Scope 12

Externe scope 12 certificering

220 zonnepanelen

Goed voor 55.000 kWh

19 huishoudens

Voorzien van elektriciteit

Interessant?

Laten we hier verder over praten

Mijn naam is Mathijs Koorengevel en ik ben energieadviseur bij PowerQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Mathijs

Bel Mathijs rechtstreeks

06 294 694 59

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.