Zon vóór de Zorg:

Iedere dag, iedere minuut, schijnt de zon. Het is een energiebron die niet opraakt. Die grenzeloos is. Die jou in staat stelt om te verduurzamen én meer budget te hebben dat naar de zorg kan, naar de bewoners, naar jouw cliënten. Want investeren in zonnepanelen én snel terugverdienen: ja, dat kan. Inmiddels hebben we heel wat zonnepaneelprojecten mogen begeleiden en realiseren – allemaal conform de hoogste standaarden om veiligheid te waarborgen. Iedere keer zien we weer hoeveel dat waard is.

Wat kunnen zonnepanelen jou brengen?

Investeren in verduurzaming met zonnepanelen maakt al op relatief korte termijn budgetvrij. We zien dat de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld tussen de 6 en 9 jaar ligt.

Om je écht goed inzicht te kunnen geven in de investering en het rendement, beginnen we altijd met een zonnescan, een rapport waarin we verschillende mogelijkheden voor je uitwerken rondom het legplan, mogelijke subsidies en de ingeschatte terugverdientijd.

Deskundig Betrouwbaar Veilig

Hoe verloopt het proces van zonnepanelen plaatsen?

Stap 1: Indicatief ontwerp

Als eerste zullen we op basis van de beschikbaarheid van het dak en jouw wensen een indicatief ontwerp en een eerste kostenraming maken in de vorm van onze Zonnescan.

Naar indicatief ontwerp

Stap 2: Het inspecteren van het dak

Daarna onderzoeken we samen of het dak geschikt is en hoe de zonnepanelen geplaatst dienen te worden om de optimale balans te vinden tussen de investering en het rendement van de verduurzaming.

Naar het inspecteren van het dak

Stap 3: Aansluiten op het net

We onderzoeken vervolgens de mogelijkheid om overproductie van energie aan het net te leveren, zodat anderen er gebruik van kunnen maken.

Naar aansluiten op het net

Stap 4: Materiaalkeuze

Een essentieel onderdeel van het succes van jouw zonnepanelenproject: de kwaliteit van de zonnepanelen en omvormers. Daarin de juiste keuzes maken doen we uiteraard samen met jou.

Naar materiaalkeuze

Stap 5: Subsidies

We kunnen het hele subsidietraject van je overnemen, waarbij we contact onderhouden met alle partijen. Dit scheelt een hoop tijd en zorgen voor jou als klant.

Naar subsidies

Stap 6: Financiering

Is zelf investeren geen optie? Denk dan bijvoorbeeld aan een leaseconstructie of een lening voor het aanschaffen van zonnepanelen. Ook op het gebied van financiering maken we samen de juiste keuze voor jullie organisatie.

Naar financiering

Stap 7: Realisatie

Voldoen aan alle criteria, zo min mogelijk overlast, en simpelweg een kwalitatieve plaatsing, inclusief inspecties tijdens de installatie: veiligheid staat hierbij voorop. Je mag er volledig op vertrouwen dat we je hierin ontzien.

Naar realisatie

Stap 8: Service & Onderhoud

De zonnepanelen doen het… en dat moet zo blijven. Daarom bieden we je aan om alles te blijven monitoren én jaarlijks de benodigde inspecties en de periodieke onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Naar service en onderhoud

Het begint met kennismaken.

PowerQ heeft al meer dan 100 PV-systemen in de zorg gerealiseerd.

Klantcase

1091 zonnepanelen bij Fundis

“Wij hadden het Parijs-akkoord in ons achterhoofd en wilden forse CO2-besparingen op onze complexen realiseren. PowerQ dacht in maatwerk oplossingen per locatie. Zo zijn er bijvoorbeeld glas-glas panelen geplaatst op locatie Vivaldi omdat dit een locatie is waar Fundis de focus legt op lange-termijn-verduurzaming.”
Ingrid van Dam
milieucoördinator bij Fundis
Scope 12

Externe scope 12 certificering

1091 zonnepanelen

met 300.000kWh stroom

100 huishoudens

voorzien van elektriciteit

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.