Stap 3

Aansluiten op het net

Soms wek je meer energie op dan je daadwerkelijk verbruikt. Dat is een mooie kans om anderen lokaal te laten profiteren van deze duurzame energiebron. Dan is het dus belangrijk dat je die energie aan het net kan leveren.

Om te zorgen dat je op het net kan worden aangesloten, doen we eerst een controle op de netcapaciteit. Het legplan en jullie wensen zijn hierbij leidend. Is er géén netcapaciteit, dan onderzoeken we hoeveel panelen er dan nodig zijn om precies de energie op te wekken die nodig is voor jullie eigen gebruik. Is er wél een aansluiting, dan kijken we of het haalbaar is om panelen hierop aan te sluiten. Soms kan het zijn dat er een aanpassing of verzwaring nodig is. Allemaal vrij technische keuzes waar wij jullie in adviseren. Samen maken we de beste keuze voor jullie vestiging.
Klantcase

Het Spectrum Vreedonk is nu toekomstbestendig

De 468 zonnepanelen op het dak van zorgcentrum Het Spectrum leveren een hoeveelheid schone energie op die is te vergelijken met het verbruik van 38 huishoudens. De vermindering van CO2-uitstoot die dat jaarlijks oplevert, staat gelijk aan 500 vliegretourtjes Parijs.

“Duurzaamheid wordt een vaste component van het vastgoedbeleid.”
Jurjen Sponselee
bestuurder Stichting Het Spectrum
Scope 12

Externe scope 12 certificering

468 zonnepanelen

145.080 Wp vermogen

38 huishoudens

voorzien van elektriciteit

Meer weten over solar?

Laten we kennis maken

Mijn naam is Joost de Jong en ik ben energieadviseur bij PowerQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Joost

Bel Joost rechtstreeks

06 126 468 33

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.