Stap 5

Financiering

Zonnepanelen plaatsen vergt in eerste instantie een investering die je na een jaar of 6 tot 9 terugverdiend hebt. Die eerste investering in zonnepanelen financieren? Dat kan.

Zonnepanelen financieren met een lease-plan

Een lease-constructie kan interessant zijn als je zelf geen budget hebt of niet wil investeren in de plaatsing van zonnepanelen, maar wél het voordeel van zelfopgewekte energie wil. Een externe partij investeert dan in de panelen en verkoopt de energie vervolgens aan jou. Omdat je je dak beschikbaar stelt, krijg je hier een vergoeding voor.

Financieren van zonnepanelen via de bank
Banken hebben speciale leningen voor instanties die energie via zonnepanelen willen opwekken. Zo stimuleren ze verduurzaming in de zorg, en andere branches. PowerQ heeft een overeenkomst met ABN Amro getroffen; zij kunnen heel gunstige voorwaarden verstrekken voor de financiering.
Klantcase

Het Spectrum Vreedonk is nu toekomstbestendig

De 468 zonnepanelen op het dak van zorgcentrum Het Spectrum leveren een hoeveelheid schone energie op die is te vergelijken met het verbruik van 38 huishoudens. De vermindering van CO2-uitstoot die dat jaarlijks oplevert, staat gelijk aan 500 vliegretourtjes Parijs.

“Duurzaamheid wordt een vaste component van het vastgoedbeleid.”
Jurjen Sponselee
bestuurder Stichting Het Spectrum
Scope 12

Externe scope 12 certificering

468 zonnepanelen

145.080 Wp vermogen

38 huishoudens

voorzien van elektriciteit

Meer hierover weten?

Laten we elkaar dan even persoonlijk spreken

Maak een afspraak met de adviseur en ontdek meer over financiering.

Maak een afspraak

Agenda van Joost

Bel Joost rechtstreeks

06 126 468 33

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.