Stap 7

De realisatie

Alle technische keuzes voor de zonnepanelen zijn gemaakt, en ook de materiaalkeuze is bepaald: het is tijd voor de realisatie. Dit betekent dat we een realisatieplan maken dat bestaat uit het ballastplan, het stringplan, én het VGM-plan zodat we een goede start hebben. Dat we tijdens de installatie aan de meest recente normen en richtlijnen voldoen, vinden we vanzelfsprekend. Hierbij staat veiligheid voorop.

Hoe zit het met de doorlooptijd om de zonnepanelen te plaatsen?

Wanneer we de zonnepanelen gaan plaatsen en hoe lang we ermee bezig zijn, ligt deels aan de keuzes die wij samen maken en deels aan de complexiteit en omvang van het project. Ter indicatie: gemiddeld duurt de plaatsing 1 tot 3 weken. We maken vooraf een planning waarin we rekening houden met bijvoorbeeld dakrenovaties, onderhoud en de looptijd van subsidieaanvragen. Mochten we van die planning moeten afwijken, bespreken we dat duidelijk tussendoor.

Wie zorgt ervoor dat de installatie goed verloopt?

Het installeren van zonnepanelen wordt gedaan door ervaren, professionele installateurs. PowerQ voert meerdere tussentijdse inspecties uit om te zorgen dat je volledig kunt vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van de installatie. Gebeurt er tijdens deze installatie iets waardoor er schade ontstaat? De Construction Allrisk verzekering (CAR) dekt alle kosten. Is alles in werking? Dan voeren we een Scope 12 inspectie uit voor het DC-onderdeel. Pas daarna leveren we de installatie op.

Zonnepanelen in 10 stappen
  1. We tekenen in aanwezigheid van alle partijen het VGM-plan
  2. Het materiaal wordt geleverd
  3. De onderconstructie en bekabeling wordt geplaatst
  4. PowerQ doet een tussentijdse controle
  5. De zonnepanelen worden geplaatst
  6. De omvormers worden op de afgesproken plek ophangen
  7. Het systeem wordt opgestart
  8. De Scope 12 opleverinspectie vindt plaats
  9. Restpunten worden opgelost
  10. Definitieve oplevering
Klantcase

Het Spectrum Vreedonk is nu toekomstbestendig

De 468 zonnepanelen op het dak van zorgcentrum Het Spectrum leveren een hoeveelheid schone energie op die is te vergelijken met het verbruik van 38 huishoudens. De vermindering van CO2-uitstoot die dat jaarlijks oplevert, staat gelijk aan 500 vliegretourtjes Parijs.

“Duurzaamheid wordt een vaste component van het vastgoedbeleid.”
Jurjen Sponselee
bestuurder Stichting Het Spectrum
Scope 12

Externe scope 12 certificering

468 zonnepanelen

145.080 Wp vermogen

38 huishoudens

voorzien van elektriciteit

Zonnepanelen op het dak van jouw zorginstelling?

Overleg met onze adviseur!

Mijn naam is Joost de Jong en ik ben energieadviseur bij PowerQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Joost

Bel Joost rechtstreeks

06 126 468 33

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.