Stap 8

Service: monitoring & inspectie

De zonnepanelen draaien op volle toeren. Met PowerQ Solar Secure monitoren we de werking van zonnepanelen proactief, en kunnen we snel opmerken als er ergens niet genoeg energie wordt opgewekt. Dit lossen we vervolgens zo snel mogelijk op. Dit monitoren kan op afstand en jij ontvangt binnen 5 werkdagen melding van die storing. Wil je zelf ook inzicht? Dat kan. Zo optimaliseren we de veiligheid en efficiëntie van jouw installatie.

PowerQ Solar Secure: Monitoring op afstand: snel, veilig en efficiënt

Goed om te weten: het monitoren van zonnepanelen doen we voor de systemen die we zelf hebben geplaatst, maar ook voor systemen die je elders hebt aangekocht.

Onderhoud & Scope 12 Inspectie

Goed materiaal blijft goed presteren als er jaarlijks onderhoud in combinatie met een visuele inspectie wordt gedaan. Dit is voorwaarde om de kwaliteit en veiligheid van het systeem te waarborgen. Dit kunnen wij ieder jaar weer voor je doen. Dat geldt zowel voor klanten die een systeem via ons hebben laten installeren als voor systemen die door anderen zijn geïnstalleerd.

Daarnaast is het belangrijk om ook een grondige inspectie uit te voeren: de Scope 12. Scope 12 is de nieuwe installatiestandaard en die de verzekering als eis stelt. We laten deze Scope 12 iedere drie jaar door een extern bureau uitvoeren en leveren een grondige rapportage aan die voldoet aan de huidige normen.

Klantcase

Het Spectrum Vreedonk is nu toekomstbestendig

De 468 zonnepanelen op het dak van zorgcentrum Het Spectrum leveren een hoeveelheid schone energie op die is te vergelijken met het verbruik van 38 huishoudens. De vermindering van CO2-uitstoot die dat jaarlijks oplevert, staat gelijk aan 500 vliegretourtjes Parijs.

“Duurzaamheid wordt een vaste component van het vastgoedbeleid.”
Jurjen Sponselee
bestuurder Stichting Het Spectrum
Scope 12

Externe scope 12 certificering

468 zonnepanelen

145.080 Wp vermogen

38 huishoudens

voorzien van elektriciteit

Alles weten over onze service rondom zonnepanelen?

Praat verder met onze adviseur

Mijn naam is Joost de Jong en ik ben energieadviseur bij PowerQ. Ik vertel je graag alles over zonnepanelen.

Maak een afspraak

Agenda van Joost

Bel Joost rechtstreeks

06 126 468 33

Zon op je Dak

Het kan heel aantrekkelijk zijn: de daken van het gebouw verhuren voor de plaatsing van zonnepanelen. Dan hoef je niet zelf te investeren, maar heb je wél schone energie direct tot je beschikking. Maar is het altijd een wijze keuze? Hoe beïnvloedt het bewoners of patiënten? Wat betekent het op lange termijn? De keuze is niet zwart-wit. Ontdek waar je aan moet denken bij het verhuren van je dak voor zonnepanelen.