Boer Groep
De Boer Groep zamelt gebruikt textiel in, sorteert het en maakt het gereed voor een tweede leven. Om de locatie in Dordrecht te verduurzamen plaatste PowerQ 300 zonnepanelen. Reinier Casteleijn (controller) en Folkert Vreeken (CFO) delen hun ervaringen. “Wij zijn van de financiële kant dus als het over besparing gaat beginnen wij al te lachen”.
Klant:

Boer groep

Website:
Oplevering:

2016

Industrie:

Recycling

Op zoek naar een duurzame investering

Folkert: “We hebben grote fabriekshallen waar meerdere machines staan die veel elektriciteit verbruiken. Om op energiekosten te besparen gingen we op zoek naar een duurzame investering.” Reinier: ”Daarnaast is een groene uitstraling voor ons belangrijk omdat we aanbestedingen doen bij gemeentes om ons tweedehands textiel in te kopen. Een groene uitstraling is een pluspunt wanneer we dit bij de gemeentes aan kunnen geven.”

Zonnepanelenonderzoek en 300 zonnepanelen
Reinier: “We gingen op zoek naar een zonnepanelenexpert en zijn zo bij PowerQ terechtgekomen.” PowerQ voerde een zonnepanelenonderzoek uit en bracht de technische en financiële haalbaarheid van het project in kaart. Folkert: “De subsidieaanvraag was deels op basis van no cure, no pay dus hebben we besloten te kijken waar het schip strandt. In 2016 zijn vervolgens 300 zonnepanelen op onze locatie in Dordrecht geplaatst.”
“Vanwege de service die PowerQ om het pakket heen biedt en het persoonlijke contact hebben wij de keuze gemaakt over te stappen. Het zonnepanelenproject is naar alle tevredenheid uitgevoerd. Daarom besloten we ook aan te sluiten bij het inkoopcollectief van PowerQ. De adviseurs van PowerQ zijn toegankelijk en betrokken en bieden de juiste service om het pakket heen. Het overstappen was zo geregeld. Ook was PowerQ goedkoper dan onze vorige partner. ”

Folkert Vreeken –  CFO Boer Groep

Resultaten

Met een capaciteit van 78.000 Watt piek aan zonnestroom is de Boer Groep een stuk groener geworden. Deze capaciteit neemt ruim een derde van het totale elektriciteitsverbruik van de locatie Dordrecht in beslag. Per jaar vermijdt de Boer Groep 37 ton aan CO2-uitstoot. Dit staat gelijk aan 8 retourvluchten naar Australië! Met de installatie van zonnepanelen heeft Boer Groep Holland een grote stap in de vergroening van de locatie in Dordrecht gemaakt. En dat past goed in het duurzaamheidsbeleid van de Boer Groep.