PowerQ zoekt een trainee Energy Consultant

Een goed stel hersens én een gedrevenheid waar je ‘u’ tegen zegt: dat ben jij. Daarbij fascineer jij je voor relevante onderwerpen als energie en duurzaamheid. Analytisch denken? No problem. Commercieel en communicatief? You got it. Werken doe je het liefst in een omgeving die jou ruimte biedt om te groeien. Is dit waar jij jezelf in herkent? Top. Lees dan even verder. Want…

Wij zijn op zoek naar nieuwsgierige, gemotiveerde mensen die hun carrière meteen een gouden kick-start willen geven. PowerQ maakt het mogelijk voor jou als potentiële trainee Energy Consultant om giga-snel te groeien in een klein, maar groots bedrijf dat een voortrekkersrol aanneemt in de energietransitie. Bij ons leer je on-the-job. We supporten je in jouw groei terwijl jij je verdiept in de vele facetten van energiemanagement en duurzaamheidsoplossingen, met speciale nadruk op energie-inkoop.

Rotterdam                          40 uur, met flexibiliteit in werktijden

Wie is PowerQ?

PowerQ is niet zomaar een energiespecialist; wij zien energie als de vitale bron die organisaties drijft. Onze missie is om bedrijven te ondersteunen in hun energietransitie, waarbij we streven naar duurzaamheid en innovatie. Wij zijn specialist in strategievorming voor de energiehandelsmarkt, waarmee we lage prijzen realiseren en onze klanten niet verrast worden door de enorme prijsschommelingen. Wij nemen daarin al het werk uit handen en reduceren de risico’s. Onze langetermijnvisie gaat verder dan het leveren van energie-oplossingen; we willen samenwerken om een toekomst te creëren waarin energie zowel overvloedig als duurzaam is. We managen daarbij de risico’s van de veranderende energiemarkt voor onze klanten op de lange termijn.

Dit kenmerkt onze cultuur

PowerQ oogt als een kleine organisatie, maar we zetten groots werk neer. Slim ondernemen is wat ons kenmerkt. Met een toegankelijk, en oersterk team realiseren wij aanzienlijke resultaten in de branche. Dat kan mede doordat we samen zorgen voor een toffe synergie tussen ervaring en innovatie. De oprichter en directeur van PowerQ is nauw betrokken bij het werk, en deelt zijn bevlogenheid, kennis en ervaring met het hele team. Een team dat bovendien volop ruimte krijgt om eigen, frisse ideeën in te brengen. Jij zal als trainee Energy Consultant deel worden van dit team en zodoende in een vliegensvlug tempo je strepen gaan halen in het vak.

Wat ga je doen?

Als trainee Energy Consultant krijg je de kans om je te ontwikkelen op de gebieden die jou het meest aanspreken. Je gaat je onder andere bezighouden met:

 • Accountmanagement: Je bouwt en onderhoudt relaties met onze klanten, waarbij je hun behoeften begrijpt en passende oplossingen biedt.
 • Energie-inkoop en risicomanagement: Je ondersteunt bij het strategisch inkopen van energie en adviseert klanten over de beste risico- en optimalisatiestrategieën.
 • Energiecoördinatie: Je houdt toezicht op energieprojecten en zorgt voor een soepele uitvoering.
 • Duurzaamheidsbeleid: Je werkt samen met teams om duurzaamheidsstrategieën op te stellen en te implementeren.
 • Energieanalyses: Je duikt diep in de data om inzichten te verkrijgen en presenteert je bevindingen op een begrijpelijke manier.

… en ondertussen leer je terwijl je werkt, waarin er ruimte is om jouw persoonlijke talenten en kwaliteiten te ontwikkelen.

Wat bieden wij?

Bij PowerQ geloven we in het investeren in onze mensen. Daarom bieden wij:

 • Een centrale rol in de voorhoede van de energietransitie.
 • Een uitdagende functie in een laagdrempelige en gezellige werkomgeving waarin je elke dag leert en groeit.
 • Een tweejarig ontwikkelingsprogramma vol trainingen, coaching en webinars om je groei te versnellen.
 • Een dynamisch, jong en ondernemend team dat je ondersteunt (en dat is geen holle praat, maar écht waarheid!)
 • Een uitstekend salaris, afgestemd op jouw ervaring en potentieel.
 • Flexibele werkuren en thuiswerkmogelijkheden
 • Regelmatige teamuitjes, een toegankelijke werksfeer en… Fantastische Koffie (met hoofdletters, ja).

Tweejarig skills programma, wat houdt het in?

Bij PowerQ geloven we in voortdurende groei en ontwikkeling en gerichte skill-building is daarbij essentieel. Skills als presenteren, feedback geven, people skills, maar ook praktische vaardigheden helpen je iedere dag in je werkende en niet-werkende leven. Als onderdeel van je traineeship bieden we je een tweejarig skills programma aan, gefaciliteerd door externe vakspecialisten. Zij bieden 1-op-1 coaching, trainingen en webinars, waarmee jij een optimale start maakt in je carrière. Dit maakt jouw traineeship een volwaardig en veelzijdig learning-on-the-job traject, waar je levenslang iets aan hebt.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken níet iedereen. We willen liever dat het klopt – voor jou én ons – dan dat we elkaars tijd verdoen. Logisch toch? Daarom zoeken we mensen die graag willen. Willen leren, willen groeien, én  vanuit intrinsieke motivatie willen bijdragen aan een cruciaal onderwerp als de energietransitie. Mensen die niet schrikken van verantwoordelijkheid; binnen ons team groei je snel tot een volwaardige energieconsultant. De ruimte om te ontwikkelen krijg je volop.

Daarom zijn wij op zoek naar iemand die:

 • academisch denk- en werkniveau heeft;
 • vloeiend Nederlands spreekt en schrijft;
 • een analytisch brein heeft, dat niet schrikt van wiskundige of natuurkundige raadsels;
 • aantoonbare sociale en communicatieve vaardigheden beheerst;
 • affiniteit heeft met en interesse heeft in verduurzaming en commercie; 
 • in het bezit is van een rijbewijs B;
 • bij voorkeur affiniteit met de energiewereld. Op basis van een flinke dosis technische affiniteit leren we je het ‘energievak’ snel genoeg;
 • scherp en snel van begrip is;
 • relationeel sterke vaardigheden heeft, gericht op de lange termijn relaties;
 • een enthousiaste zelfstarter, proactief en ondernemend is;
 • een echte doorzetter is die zowel zelfstandig als in teamverband kan functioneren;
 • vloeiend de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift.

YES?!

Ben je klaar om deel uit te maken van ons dynamische team en de toekomst van energie vorm te geven? Solliciteer nu als Trainee Energy Consultant bij PowerQ. Onderdeel van de sollicitatie is het maken en presenteren van een energie-gerelateerde case op locatie. Vul het contactformulier in en zet de eerste stap in je nieuwe carrière!

"Het werk bij PowerQ is erg veelzijdig, ik kan me op allerlei vlakken ontwikkelen"

Samira de groot │ Portfoliomanager inkoop PowerQ

Wil je meer weten over werken bij PowerQ?

Wil je meer weten over het traineeship? Vul het formulier hiernaast in, dan neemt één van onze Energy Officers contact op.

Loek Hulsbergen | Algemeen Directeur