Zakelijke energie-inkoop

Zekerheid voor jouw bedrijf

We help you see the world differently, discover opportunities you may never have imagined and achieve results that bridge what is with what can be.

Het is te voorspellen, met een plan op maat

Een succesvol bedrijf heeft grip op alle bedrijfsprocessen. Ook op de energie-inkoop. Zeker wanneer je veel energie verbruikt, is het drukken van energiekosten een must. Dat betekent dat je een zekere mate van voorspelbaarheid en inzicht wilt. Je wilt weten hoe het er nu voor staat, maar ook in de toekomst. En: hoe het beter kan, met minder budget. Uiteraard moet je ook aan wet- en regelgeving voldoen. Het kan allemaal, met een plan op maat.

PowerQ geeft je grip op energie

Al sinds 2004 geeft PowerQ energie-advies aan bedrijven. Met proactieve ondersteuning en gedegen advies, dragen we bij aan jouw succes.

Samen met jou bouwen we aan…

Zekerheid over energie-inkoop

Met een passende strategie op maat, kopen we energie voor jouw organisatie in. Dat kan op korte dan wel lange termijn en collectief of individueel. Het doel is altijd: gunstige tarieven en budgetzekerheid.

Inzicht in energieverbruik

Meten is weten. Met onze energiemonitoringtool heb je inzicht in energieverbruik en handvatten om erop te sturen.

Lees meer…

Duurzame bedrijfspanden

PowerQ maakt met jou een plan voor onder andere zonnepanelen, groene energie, e-mobility en energie-efficiency.

Lees meer…

Welke strategie past bij jou?

In de zoektocht naar de beste manier om energie in te kopen, loop je tegen een hoop vragen aan. Zelf zakelijke energie-aanbieders vergelijken? Of energie-inkoop uitbesteden? Collectief of individueel inkopen? Vaste prijs of dynamisch? Korte termijn of lange termijn? En hoe zit het met gespreid inkopen? De Energy Officers van PowerQ bepalen samen met jou de beste strategie.

De beste inkoopstrategie, die verschilt per organisatie. Het is vaak slim om te kiezen voor gespreid inkopen op de lange-termijnmarkt. Zo middel je de prijzen uit over de tijd en creëer je budgetzekerheid. 

Een goede inkoopstrategie is risicomijdend en richt zich op de lange termijn. Daarmee voorkom je plotselinge prijsstijgingen en zorg je voor voorspelbaarheid. 

Individueel inkopen geeft je meer invloed op de leverancierskeuze en de inkoopstrategie. Maar: dit is niet voor elke organisatie een reële optie. Collectief inkopen heeft weer andere pluspunten, zoals portfoliovoordeel en betere voorwaarden. Wat het beste is, hangt af van jouw situatie.  

Laat dat maar aan ons over! PowerQ stelt jaarlijks energiebudgetten voor je op, inclusief een uitsplitsing van je locaties en een specificatie van de netwerkkosten en belastingen.

“Een goede strategie richt zich op de lange termijn.”

Samira de groot │ Portfoliomanager inkoop PowerQ

Waarom PowerQ?

Scherp tarief

Je bespaart op je zakelijke energierekening

Voorspelbaarheid

Energiebudgetten worden voorspelbaar

Communicatie

Je vaste Energy Officer denkt proactief met je mee

Transparantie

Je hebt volledig inzicht in het inkoopproces en de prijzen

Onafhankelijke energiepartner

We handelen in jouw belang, onafhankelijk van derden

Mogelijkheden bespreken?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? Vul het formulier hiernaast in, dan neemt één van onze Energy Officers contact op.

Amber Winkelman | Energy Officer