CuraMare
Zorgorganisatie CuraMare is de grootste werkgever én de grootste energieverbruiker van Goeree-Overflakkee. Aad Grootenboer is verantwoordelijk voor de inkoop voor de gehele organisatie: van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis tot de vier verzorgingshuizen, de thuiszorgorganisatie en de elf woonzorgcomplexen. “Ik vind dat je energie-inkoop aan deskundigen moet overlaten”
Klant:

Cura Mare

Website:
Klant sinds:

2017

Industrie:

Zorg

“Voor het volgen van dagelijkse prijsschommelingen en het strategisch timen van het inkoopmoment van energie hebben we zelf te weinig tijd. We hebben er bovendien te weinig verstand van, terwijl het om veel geld gaat. PowerQ heeft alle deskundigheid onder één dak en regelt het”

Aad Grootenboer 

Extra zorgen

Tot 2017 was CuraMare onderdeel van een ander energie-inkoopcollectief. Grootenboer: “Er zijn veel leveranciers die je willen ontzorgen en in plaats daarvan heb je er zorgen bij. We voelden ons daar knap verloren. Het was allemaal ‘vandaag beslissen’ en als ik telefonisch even over een kwestie wilde sparren, dan moest ik gelijk een consultant betalen.”

PowerQ denkt mee

“PowerQ doet het anders”, vervolgt Grootenboer. CuraMare koopt sinds 2017 gas en elektriciteit in via Stichting ZEBS, waarvoor PowerQ de expertise levert en uitvoering regelt. “Jullie snappen wat ik wil en pakken zelf het initiatief. Als ik iets wil weten, kan ik jullie even bellen. PowerQ steekt de thermometer in de facturen van de energieproducent en denkt mee over ons energieverbruik, gevraagd én ongevraagd. Er zijn er maar weinig die dat kunnen. Jullie hebben alle deskundigheid onder één dak en regelen het.”