Pregis

Of het nu tijdens het vervoer of op de werkvloer is, met innovatieve beschermende verpakkings-systemen biedt Pregis uitkomst. Voor de fabrikant, die als Purpose heeft To Protect, To Preserve and To Inspyre staan duurzaamheid en flexibiliteit voorop. De keuze voor PowerQ is daarom ook een logische.

Klant:

Pregis Europe

Website:
Klant sinds:

2020

Industrie:

Maakindustrie

De rol van energie

Pregis is een wereldwijd opererend bedrijf dat expert is in het beschermen van goederen tijdens transport en opslag. Hierbij moet je denken aan verpakkingssystemen die bescherming (To Protect) bieden door middel van plastic luchtkussentjes (gemaakt met gerecycled materiaal) of papieren pads (van 100% gerecycled papier), naast de welbekende LooseFill chips (gemaakt van gerecycled materiaal of van zetmeel) om goederen veilig van A naar B te brengen. Ook diverse systemen om verpakkingsprocessen te automatiseren en daarmee een oplossing te bieden voor schaarste op de arbeidsmarkt (en social distancing vanwege corona) vallen onder de oplossingen die Pregis biedt.

Zoals overal in de maakindustrie is energie een belangrijk thema. “Machines verbruiken veel energie en we streven ernaar dit op een zo groen en zuinig mogelijke manier te doen,” vertelt Conré Oostrom, President Pregis Europe.

Pregis 1
“PowerQ denkt met ons als klant mee over onze energiebehoefte en manieren waarop we kunnen omgaan met het vaststellen van de daarbij behorende prijssetting. Hierbij speelt ook mee hoe die invulling kan bijdragen aan onze duurzame (To Preserve) bedrijfsdoelstellingen. Ook ervaren wij dat PowerQ zich goede service heeft eigengemaakt.”

Conré Oostrom,
President van Pregis Europe

Flexibiliteit is key

In 2020 was Pregis op zoek naar een energiepartner die soepeler kon meebewegen met de ontwikkelingen binnen het bedrijf (groei en vraag naar groene energie) en de markt. Oostrom: “We wilden meer flexibiliteit en die werd aangeboden door PowerQ.” Al snel merkte de topman dat hij de juiste keus had gemaakt. “In tegenstelling tot andere partijen kom je bij PowerQ weinig bureaucratie tegen.”

Oostrom verwacht van zijn energie-adviseur dat die hem duidelijk voorlicht over de opties die hij heeft. Het was dan ook pas na goed overleg dat PowerQ energie vanaf 2023 voor Pregis inkocht. Dit gebeurde op basis van een gespreide inkoopstrategie. Zeker na de enorme prijsstijgingen in de herfst van 2021 bleek dit een gouden greep.

Nieuwe locatie in Eindhoven

Pregis is flink aan het groeien, in binnen- en buitenland. Daarom werd in november 2021 een nieuwe productielocatie geopend in Born en wordt in januari in Eindhoven een nieuw IQ (customer experience centre) geopend. Het pand in Born, van ongeveer twaalfduizend vierkante meter, had uiteraard elektriciteit nodig… 

De keuze was snel gemaakt. “Als wij tevreden zijn met een leverancier, groeien we graag verder met die partij,” vertelt Oostrom. “Dan willen we niet het wiel opnieuw uitvinden.” Kortom, opnieuw kon PowerQ Pregis op een kostenefficiënte manier ondersteunen in de energievraag.

Stappen in duurzaamheid

Pregis, als ondertekenaar van The Climate Pledge, heeft zich ten doel gesteld CO-neutraal te zijn in 2040. Dit is ambitieuzer dan waar de Paris Agreement om vraagt. Door nieuwe technologieën te verkennen werkt het bedrijf aan het realiseren van verpakkingsoplossingen die CO2-neutraal zijn en de principes van de circulaire economie volgen.

Ook de juiste energiekeuze kan een rol spelen in het verduurzamen van de wereld. “Daar willen we met PowerQ ook stappen in zetten. Dat is niet alleen voor ons belangrijk, duurzaamheid raakt iedereen.”