Het FPC Dr. S. van Mesdag is een forensisch psychiatrisch centrum in de stad Groningen. De kliniek heeft plaats voor circa 260 tbs-patiënten. PowerQ is al bijna 10 jaar energiepartner van FPC Dr. S. van Mesdag.

PowerQ Solar heeft 393 zonnepanelen geplaatst bij FPC Dr. S. van Mesdag. De huidige dakconstructie vereist een goed doordachte constructieve oplossing om, de dak-draagkracht voldoende te verdelen, t.b.v. de zonnepanelen. Deze oplossing heeft geresulteerd in een succesvolle oplevering van dit duurzame project.

De panelen hebben een capaciteit van meer dan 100 kWp aan zonnestroom, genoeg om 30 huishoudens van stroom te voorzien. Door middel van de zonnepanelen maakt FPC Dr. S. van Mesdag een grote stap in de vergroening van het forensisch psychiatrisch centrum. Met de keuze van zonnepanelen neemt FPC Dr. S. van Mesdag haar verantwoordelijkheid voor het maatschappelijk en verantwoord ondernemen (MVO) en kan er ruim 46 ton CO₂-uitstoot vermeden worden. Dit staat gelijk aan 9 keer per jaar een retour vlucht naar Australië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *