Uit de energie-audits die PowerQ met succes voor diverse organisaties heeft uitgevoerd, blijkt dat vrijwel elke organisatie een aanzienlijke besparing op CO2-uitstoot kan realiseren. Dat kan onder meer door het reduceren van het energieverbruik en/of door duurzame energieopwekking, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen. Daarnaast is ook het vergroenen van het elektriciteitsverbruik een uitstekende mogelijkheid om de CO2-footprint te verkleinen.

Vergroen uw elektriciteitsverbruik

Elektriciteit die u via het Nederlandse netwerk afneemt, is altijd afkomstig van een mix van verschillende energiebronnen. Deze mix bevat grijze energie – bijvoorbeeld uit een kolen- of kerncentrale – én groene energie, zoals windenergie of zonne-energie. PowerQ biedt u echter de mogelijkheid om uw elektriciteitsverbruik te vergroenen. U heeft dan de zekerheid dat de energie die u afneemt op een duurzame wijze is opgewekt.

Kies voor groencertificaten

U kunt uw energieverbruik vergroenen door de aankoop van GvO’s, ook bekend als groencertificaten. Het GvO-systeem (Garantie van Oorsprong) is in Nederland het enige certificeringssysteem waarmee officieel wordt aangetoond dat energie duurzaam is opgewekt. Samen met PowerQ kunt u uw volledige elektriciteitsverbruik vergroenen door middel van Europese windenergie. Hiermee bieden we u de mogelijkheid om bewust te kiezen voor duurzame energie. PowerQ koopt GvO’s in voor een grote groep deelnemers, wat resulteert in een scherpe tariefstelling.

Stap nú in

PowerQ kan uw elektriciteitsverbruik niet alleen voor 2018 vergroenen, maar ook nog voor 2017. Zo kunt u niet alleen uw CO2-footprint aanzienlijk verkleinen, maar de resultaten ervan zelfs nog meenemen in uw jaarverslag over 2017.

Hiermee bieden we u de mogelijkheid om bewust te kiezen voor duurzame energie. PowerQ koopt GvO’s in voor een grote groep deelnemers, wat resulteert in een scherpe tariefstelling.

Wilt u uw elektriciteitsverbruik vergroenen? Neem dan contact op met Erik van den Hil.

Laat zien hoe groen u bent

Na aankoop van uw GvO’s ontvangt u van PowerQ een certificaat dat u bijvoorbeeld op uw website kunt plaatsen of op een zichtbare plaats in uw organisatie kunt ophangen.

[cta1 titel=”Groencertificaten inkopen?” link=”/medewerker/erik-van-den-hil/”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *