In de afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan relatief stabiele en lage energietarieven. Dit jaar zijn we geconfronteerd met een zeer serieuze stijging van de prijzen voor elektriciteit en gas.

Deze stijging is o.a. het gevolg van ongunstige geopolitieke ontwikkelingen. De onzekerheden beïnvloeden de olieprijs, die op zijn beurt invloed heeft op de gas- en elektriciteitsprijs. Ook de speculatieve handel in emissierechten heeft geleidt tot hogere CO2 prijzen met als gevolg een stijging van de termijnprijzen voor elektriciteit en gas. Opvallend is dat het uitzonderlijk warme weer heeft gezorgd voor een toenemende vraag naar gas bij de centrales en daarmee een prijsopdrijvend effect op de elektriciteitsprijzen.

Dankzij de afgesproken gespreide inkoopstrategie en optimalisatie van de inkoopmomenten is de stijging van de gemiddelde energieprijs voor onze klanten echter beperkt gebleven. De deelnemers van de collectieve inkoopstrategie van PowerQ hebben voor 2019 elektriciteit gemiddeld 34% en gas 30% voordeliger ingekocht dan de huidige marktprijs.

2019 nog niet ingekocht? Wat kan ik nu nog doen?

Wat is nu nog verstandig om te doen? Het loont zeker de moeite om komende maand nog, tot het moment in december dat er vastgelegd moet worden, de meest effectieve inkoopstrategie in te regelen. Door onze expertise en de inkoopkracht hebben wij voor 2019 nog een hele goede inkooppositie beschikbaar met een substantieel voordeel. Neem daarom direct contact met ons op voor advies, dan regelen we uw inkoopstrategie in tegen de best mogelijke condities.

Neem direct contact op

Heeft u wel ingekocht voor 2019 en/of 2020 maar wilt u eens uw huidige inkoopstrategie benchmarken of een second opinion, ook dan denken we graag met u mee.

Bovenstaande grafiek geeft de prijsontwikkeling van elektriciteit voor 2019 weer en het moment dat wij volgens onze strategie hebben ingekocht. De strategie heeft ertoe geleid dat wij op een zeer gunstig moment hebben kunnen inkopen.

Welke strategie past bij mij?

Voor organisaties die zelfstandig energie inkopen of zelf hun inkoopmoment bepalen zijn het spannende tijden. Waar doe ik goed aan, wat gaat de markt doen? Moet ik nu vastleggen en welke strategie ga ik op langere termijn volgen? Hoe moet ik omgaan met stijgende en dalende prijsontwikkeling en fluctuaties in markt? Hoe kan ik zowel budgetzekerheid en de laagst mogelijke prijs zo goed mogelijk met elkaar afstemmen?

Een ding is zeker, niemand kan precies voorspellen wat de prijzen gaan doen. Wat we door ruim 10 jaar inkoopervaring wel zeker weten is dat een weloverwogen en non-speculatieve inkoopstrategie het beste werkt. Ons EnergyClick systeem, die het meest optimale inkoopmoment bepaald en op lange termijn de spreiding van het inkoopvolume regelt, zorgt voor rust en zekerheid.

Neem contact op en profiteer ook van het optimale inkoopvoordeel!

Wilt u ook slim energie inkopen en optimaal profiteren? Neem contact op met Jaap van Kriekingen, Manager Accounts, via 010-2019737 of jaap.van.kriekingen@powerq.nl, of vraag naar uw contactpersoon.

Energietransitie

Minder energie verbruiken of zelf opwekken maakt uw organisatie minder afhankelijk en is natuurlijk de meest duurzame oplossing. Ook met deze energietransitie kunnen we u uitstekend ondersteunen.

Neem contact op met één van onze energieadviseurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *