[bs_row class=”row”]
[bs_col class=”col-xs-10″]

Vergroenen met PowerQ Green

De elektriciteit die geleverd wordt via de aansluiting is afkomstig van de dichtstbijzijnde producent, bijvoorbeeld: een gasgestookte centrale, een kolencentrale of een windmolen. Zodoende is het onmogelijk om te kiezen waar de elektriciteit fysiek vandaan komt en zal dit vrijwel altijd een bepaalde mix zijn van alle soorten opwek.

Wanneer levering van “groene” elektriciteit contractueel is overeengekomen met een leverancier, gaat dit nog steeds op. Er wordt elektriciteit geleverd door de dichtstbijzijnde centrale, echter de leverancier verantwoordt de geleverde hoeveelheid elektriciteit met eenzelfde hoeveelheid “groen” opgewekte elektriciteit. Dit gaat door middel van certificaten die worden uitgegeven en gecontroleerd door CertiQ ten behoeve van het vergroenen van elektriciteit (hierna: “Garanties van Oorsprong” (GvO’s)).

Wanneer er contractueel “grijze” elektrische energie geleverd wordt dan kan PowerQ uw elektriciteit vergroenen door voldoende GvO’s in te kopen en op uw naam af te boeken bij CertiQ. Hiermee wordt “groen” opgewekte elektriciteit, middels GvO’s, gekoppeld aan uw verbruik. GvO’s kunnen slechts één keer verkocht worden.

Aanbod PowerQ

Wij kunnen voor u GvO’s inkopen en afboeken tegen scherpe tarieven omdat wij specifiek voor u aan de slag gaan. Tevens kunnen we verschillende keuze opties bieden, die variëren in prijs en oorsprong. De kosten voor 2.000 GvO’s (2 miljoen kWh) variëren tussen de €1.000 en €6.000 euro. Als u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden neem dan contact op met Jelle Limburg dan stellen we samen met u een vergroenbudget op om uw energie te vergroenen.

[/bs_col]
[/bs_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *