Meetdiensten
Van alle grootverbruik aansluitingen wordt door een gespecialiseerd meetbedrijf het verbruik gemeten. Van oudsher wordt deze taak vervult door de regionale netbeheerder. Het is ook mogelijk om zelf een partij te kiezen die deze taak vervult. De grote netbeheerders (Liander, Enexis en Stedin) hebben elk een eigen meetbedrijf (respectievelijk: Kenter, Fudura en Stedin Meetbedrijf). Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere netbeheerders en commerciƫle partijen, zoals o.a. Westland Infra, Cogas, INNAX en Ebatech.
Het blijkt dat men vaak nog op oude contracten doorloopt en daardoor vaak teveel betaalt. Doordat de huidige contracten soms al verlopen zijn kan er gemakkelijk gewisseld worden en snel een kostenbesparing gerealiseerd worden!
Zo hebben wij voor een aantal klanten de meetdiensten groot aanbesteed en in andere gevallen een verbeterd voorstel onderhandeld bij de huidige meetpartij. PowerQ kan de status van de huidige meetdiensten nagaan en waar mogelijk optimaliseren.

Optimaliseren contractcapaciteit
PowerQ heeft in de afgelopen jaren ervaren dat het gecontracteerd vermogen niet altijd optimaal is afgestemd op het maximaal vermogen. Het effect hiervan is dat er onnodig extra contractcapaciteit wordt ingekocht bij de netbeheerder, waar geen gebruik van wordt gemaakt. Het monitoren van de maximaal afgenomen capaciteit is van wezenlijk belang om de gecontracteerde capaciteit te optimaliseren en zo besparingen te realiseren.
De gecontracteerde capaciteit voor elektriciteit mag vaak direct aangepast worden, waardoor er gelijk een kostenbesparing mogelijk is. PowerQ kan de huidige gecontracteerde capaciteit evalueren en optimaliseren.

Als u geĆÆnteresseerd bent in de mogelijkheden en de besparingen neem dan contact op met Jelle Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *