De zijgevel van Schouwenhove wordt sinds kort opgesierd door opvallende, zwarte panelen. De bewoners krijgen voortaan schone stroom uit het stopcontact van 240 zonnepanelen aan de gevel en op het dak. Afgelopen week zijn de laatste geplaatst.

[bs_row class=”row”]
[bs_col class=”col-sm-8″]

De directie van de serviceflat bij de Plesmanlaan koos voor zonne-energie vanwege het milieu, maar ook om een andere, minstens zo belangrijke reden. Directeur Annelies de Koning: “We hebben duurzaamheid hoog in ons vaandel staan en we doen het ook om de energierekening van onze bewoners omlaag te brengen. Het zonnesysteem is de laatste maatregel uit een reeks. Zo hebben we de isolatie aangepakt, LED verlichting geplaatst, warmtepompen geïnstalleerd en zonnecollectoren voor warm water.”

De panelen leveren 60.000 kilowattuur aan schone stroom, wat een hoeveelheid CO2 uitspaart dat vergelijkbaar is met 168 keer per jaar op en neer vliegen naar Berlijn. Na een aantal jaar is de investering terugverdiend en is de zonnestroom “gratis”, de elektriciteit komt immers van eigen dak en niet van een energieleverancier. “Door elektriciteit via de zon op te wekken, blijft er voor Schouwenhove en haar bewoners meer geld over voor andere belangrijke zaken”, vertelt Jeroen Overduin, woordvoerder van PowerQ, dat het systeem leverde. “Bovendien zien we dat meer en meer organisaties in Nederland de urgentie voelen om bij te dragen aan een gezonde wereld. De vraag naar zonnestroom stijgt navenant”. Het Rotterdamse PowerQ realiseert verduurzaming en energie-inkoop en heeft als hoofdaannemer ruim 100 zonnepaneelprojecten afgerond.

[/bs_col][bs_col class=”col-sm-4″]Zonnepanelen SchouwenhoveOp het dak en de gevel van Schouwenhove zijn in totaal 240 zonnepanelen geplaatst.[/bs_col]
[/bs_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *