Nieuwe subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen en duurzame energie bij zorginstellingen

Heeft u dit jaar vanaf 1 maart geïnvesteerd in duurzame energie of bent u van plan in 2018 nog te investeren? Het Ministerie van VWS heeft een nieuwe subsidieregeling aangekondigd en stelt € 4,7 miljoen beschikbaar. Het gaat om subsidie bij zorginstellingen ten behoeve van energiebesparing of het opwekken van duurzame energie. Met als doel duurzame energie te stimuleren en zo de klimaatdoelen te kunnen halen.

De subsidie geldt o.a. voor de volgende investeringen:

  • energiezuinige binnen- en buitenverlichting
  • warmtepompen
  • warmteterugwinning
  • HR+++ glas bij renovatie
  • isolatie van wanden, vloeren en daken
  • zonnepanelen en/of zonnecollectoren (niet te combineren met SDE+/ ISDE subsidie)
  • verkrijgen van een keurmerk voor duurzaamheid

 

Bekijk hier alle voorwaarden en de complete lijst met maatregelen

 

Wat kan PowerQ als energieadviseur voor u betekenen?

Als energiespecialist in de zorgsector kunnen onze energieadviseurs het subsidietraject compleet voor u begeleiden. Van het in kaart brengen van de subsidiabele projecten en investeringen, het indienen van de aanvraag, tot en met de realisatie van de projecten. Vraag meer informatie aan of maak direct een afspraak met uw vaste contactpersoon bij PowerQ.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zorg

Als zorgprofessional ligt je hart bij de zorg. Energie, daar wil je op kunnen bouwen. Zekerheid over energie-inkoop is dan een must.

Lees verder…

Zakelijk

Een succesvol bedrijf heeft grip op alle bedrijfsprocessen. Ook op de energie-inkoop. Inzicht en voorspelbaarheid: daar gaat het om.

Lees verder…

Leisure

Bedrijven in de vrijetijdssector zijn vaak grootverbruiker van energie. Een slimme inkoopstrategie maakt dan een flink verschil.

Lees verder…