PowerQ adviseert over de mogelijkheden van zonnepanelen en vraagt namens u op het juiste moment SDE+ subsidie aan of regelt voor u de zonnepanelen middels de Postcoderoos regeling. Met de zonnepanelenscan van PowerQ weet u wat op uw locatie de mogelijkheden en indicatieve kosten zijn van zonnepanelen op uw dak.

SDE+ subsidie
In oktober gaat de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) open. In 2016 zijn er twee openstellingsrondes met elk een eigen budgetplafond, van elk ‚ā¨ 4 miljard, de eerste ronde vond plaats in maart 2016. Net zoals voorgaande jaren wordt de hoogte van de subsidie per kWh gedurende de inschrijfperiode hoger. In 2016 zijn er per ronde 3 fases voor zonnepanelen opengesteld. Elke fase later betekend een hogere SDE+ subsidie. Echter geldt: te vroeg en je ontvangt minder subsidie, te laat en de subsidie is op. Voor veel organisaties is SDE+ zeer interessant in combinatie met zonnepanelen op het dak. Met subsidie wordt de terugverdientijd gegarandeerd doordat de hoogte van de subsidie aangepast wordt aan de gemiddelde elektriciteitsprijs. Hierdoor is de besparing constant voor de looptijd van de subsidie (15 jaar). In bijna alle gevallen is de terugverdientijd met subsidie korter dan 15 jaar, waardoor de investering gegarandeerd wordt terugverdiend. Daarna wordt nog 10 tot 15 jaar geprofiteerd van gratis duurzame zonne-energie!

Postcoderoos-regeling
De komst van de Postcoderoos-regeling maakt duurzame energie opwekking nu voor iedereen toegankelijk. Het idee achter de regeling is dat buurtgenoten samen met een energiecoöperatie, investeren in een zonnestroominstallatie op een dak dat geschikt is voor zonnepanelen bij hen in de buurt. Zo produceren zij hun eigen stroom en besparen op hun energierekening. Als dak eigenaar draag je bij aan de vergroening van je buurt. De zonnepanelen worden de eerste 15 jaar op een aparte elektriciteit aansluiting gekoppeld, zodat uw buurtgenoten kunnen profiteren van de energiebelastingkorting die verbonden is aan de Postcoderoos-regeling. De eerste 15 jaar profiteert u van gratis publiciteit, betrokkenheid in de buurt, een duurzaam imago en een kleine vergoeding voor het beschikbaar stellen van uw dak. Na 15 jaar ontvangt u de zonnepanelen gratis van de buurtgenoten, zodat u gratis kunt profiteren van duurzame energie.

Met PowerQ is het mogelijk om eenvoudig gebruik te maken van deze regeling. PowerQ neemt de gehele organisatie op zich en koppelt binnen de regio van uw locatie de benodigde onderdelen bij elkaar: onderzoek naar de geschiktheid van uw dak, het zoeken van buurtgenoten die een aantal zonnepanelen in deze installatie willen investeren en maakt afspraken met de energieleverancier die de bijbehorende korting geeft op de energierekening van de deelnemers.

Wij werken graag samen met u aan een duurzamere toekomst! Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met Harm Speksnijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *