Bewoners van Het Spectrum Vreedonk krijgen voortaan schone energie uit de stopcontacten. Op het dak zijn de afgelopen weken 468 zonnepanelen geplaatst.

Door het plaatsen van de zonnepanelen werkt Het Spectrum mee aan verduurzaming en het levert op de lange termijn een kostenbesparing op.

De zonnepanelen leveren het zorgcentrum aan de Vreedonklaan veel schone energie op, te vergelijken met het verbruik van 38 huishoudens. Tevens zorgt deze investering voor een jaarlijkse CO2-besparing die te vergelijken is met 500 keer heen en weer vliegen naar Parijs.

“Door elektriciteit via de zon op te wekken, kan Het Spectrum op den duur meer geld besteden aan de zorg van haar bewoners. We merken dat meer zorgcentra in Nederland deze investering in verduurzaming willen maken want de vraag ernaar stijgt”, vertelt Jeroen Overduin, woordvoerder van PowerQ. Deze Rotterdamse onderneming realiseert verduurzaming en energie-inkoop en heeft als hoofdaannemer ruim 100 zonnepaneelprojecten afgerond, met name in de zorgsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *