Gebotex is vanaf vandaag een stuk duurzamer: PowerQ Solar heeft 300 zonnepanelen geplaatst op het dak van de locatie in Dordrecht. Hiermee kan genoeg stroom opgewekt worden om 26 huishoudens van stroom te voorzien.

De zonnepanelen hebben een capaciteit van meer dan 79 kWp aan zonnestroom. Per jaar kan zo ruim 37 ton CO₂-uitstoot vermeden worden. Dit staat gelijk aan 8 keer retourvluchten naar Australië.

Doormiddel van de zonnepanelen maakt Boer Groep Holland een grote stap in de ‘vergroening’ van de locatie Gebotex. En dat past goed in het duurzaamheidsbeleid van de Boer Groep. De Boer Groep verzamelt en sorteert oude kleding en geeft dit een tweede leven. Met de plaatsing van deze zonnepanelen krijgt de toch al duurzame bedrijfsvoering een extra boost.

Succesvol aanvraag SDE+ subsidie

Om de investering voor Boer Groep mogelijk te maken, onderzocht PowerQ tevens de subsidiemogelijkheden. Dit mondde uit in subsidieaanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (SDE+-subsidie).

In maart wordt de SDE+ subsidie weer opengesteld, en kan er dus weer gebruik worden gemaakt van subsidie op zonne-energie. In 2017 zijn er twee openstellingsrondes met elk een eigen budgetplafond, van € 6 miljard. De eerste ronde vindt plaats in maart 2017. Net zoals voorgaande jaren wordt de hoogte van de subsidie per kWh gedurende de inschrijfperiode hoger. In 2017 zijn er per ronde 3 fases voor zonnepanelen opengesteld. Elke fase later betekend een hogere SDE+ subsidie. Echter geldt: te vroeg en je ontvangt minder subsidie, te laat en de subsidie is op.

Voor veel organisaties is SDE+ zeer interessant in combinatie met zonnepanelen op het dak. Met subsidie wordt de terugverdientijd gegarandeerd doordat de hoogte van de subsidie aangepast wordt aan de gemiddelde elektriciteitsprijs. Hierdoor is de besparing constant voor de looptijd van de subsidie (15 jaar). In bijna alle gevallen is de terugverdientijd met subsidie korter dan 15 jaar, waardoor de investering gegarandeerd wordt terugverdiend. Daarna wordt nog 10 tot 15 jaar geprofiteerd van gratis duurzame zonne-energie!

Wilt u ook verduurzamen?

Neem dan vrijblijvend contact op met Harm Speksnijder.

harm

[cta1 titel=”SDE+ subsidie aanvragen?” link=”/medewerker/harm-speksnijder/”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *