Overweegt u de installatie van een zonnestroominstallatie? Profiteer dan nú van het plaatsen van zonnepanelen met subsidie. Om de duurzame energietransitie mogelijk te maken, worden ook dit jaar namelijk weer miljarden euro’s aan SDE+ subsidies beschikbaar gesteld. Hierdoor is het mogelijk om bijna 50% van uw investering – uitgesmeerd over 15 jaar – te laten subsidiëren.

Zonnepanelenscan: snel inzicht in de mogelijkheden en de kosten

PowerQ adviseert zorgorganisaties over verduurzaming, energiebesparing en andere energie-gerelateerde zaken en ondersteunt bij vraagstukken met betrekking tot energietransitie. De specialisten van PowerQ kunnen u onder meer uitstekend adviseren over de mogelijkheden van zonnepanelen. De zonnepanelenscan van PowerQ geeft u voor uw locatie snel inzicht in de mogelijkheden en de indicatieve kosten van zonnepanelen op het dak. Kiest u voor zonnepanelen, dan kan PowerQ bovendien op het juiste moment namens u SDE+ subsidie voor uw project aanvragen.

SDE+ regeling: € 12 miljard subsidie in 2017

Op 7 maart 2017 wordt de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) weer van kracht. Dit jaar zijn er twee openstellingsrondes, elk met een eigen budgetplafond van € 6 miljard. Per ronde worden drie aanvraagfases voor zonnepanelen opengesteld. En net als in voorgaande jaren wordt de subsidie per kWh gedurende de inschrijfperiode hoger. Kortom: elke volgende fase levert een hogere SDE+ subsidie op. En dat is lastig. Immers: wie te vroeg subsidie aanvraagt, ontvangt minder. En wie te laat aanvraagt, ontvangt mogelijk niets doordat de subsidiepot leeg is.

Zonne-energie: van kostenbesparing tot gratis energie!

Voor veel organisaties is de SDE+ subsidieregeling zeer interessant bij een investering in zonnepanelen op het dak. Met subsidie wordt de terugverdientijd namelijk gegarandeerd doordat de hoogte van de subsidie wordt aangepast aan de gemiddelde elektriciteitsprijs. Hierdoor is de besparing constant gedurende de looptijd (15 jaar) van de subsidie. Onze ervaring leert dat de terugverdientijd in bijna alle gevallen mét SDE+ subsidie korter is dan 12 jaar. Dit betekent dat u niet alleen uw investering gegarandeerd terugverdient, maar daarna nog 10 tot 15 jaar profiteert van gratis duurzame zonne-energie!

Verduurzaam uw organisatie samen met PowerQ

PowerQ werkt graag samen met u aan een duurzamere toekomst! Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met Harm Speksnijder.

harm

[cta1 titel=”SDE+ subsidie aanvragen?” link=”/medewerker/harm-speksnijder/”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *